PR in regionale media is ook fantastisch
11 april 2023 

PR in regionale media is ook fantastisch

Iemand zei van de week tegen mij: “ik heb alleen maar wat in de plaatselijke krant geregeld." Alsof dat niet fantastisch zou zijn! We willen free publicity met een doel en soms is dat veel beter te bereiken via lokale of regionale aandacht.

Regionale media hebben een enorme kracht als het gaat om het bereiken van een specifieke doelgroep. Als ondernemer of organisatie is het dan ook zeer waardevol om hier free publicity te regelen. Het kan soms veel effectiever zijn dan landelijke media. Doordat regionale media zich richten op een specifieke regio, kunnen zij een betere connectie maken met de lokale bevolking en hun behoeften en interesses. Hierdoor is de kans groter dat jouw boodschap ook daadwerkelijk wordt opgepikt en gelezen door de juiste doelgroep. Met resultaat dat je bijvoorbeeld meer bezoekers of klanten krijgt. Dus, als je de kans krijgt om in de lokale krant, radio of tv te komen, grijp deze kans dan met beide handen aan. De kracht van regionale media mag zeker niet worden onderschat!

Naast de lokale krant, regionale radio en televisie komen er in veel streken ook mooie magazines uit. En vergeet ook de sites niet!

Drie voorbeelden:
BrAM magazine, Hét glossy lifestyle magazine van De Drechtstede
Alkmaar Prachtstad op insta
Indebuurt.nl, zoals die van Eindhoven

Over de schrijver